lauantai 24. kesäkuuta 2017

Ajatuksia puutarhan hoidosta

Laitan kuvia tulemaan ensi alkuun meidän etupihan "puutarha" istutuksista. On ihmisiä, joilla puutarhat ja istutukset vihertää ja kukoistaa. Meillä ei, ainakaan jos isken omat käteni multaan. En yksinkertaisesti ymmärrä puutarhan hoidosta juurikaan mitään ja suoraan sanottuna koko touhu ei juurikaan kiinnosta. Paitsi, että on kiva, jos piha on siisti ja nurmikot ajettu, eikä isompia rikkaruohoja missään rehota. Mutta, että itse rakentelisin pihaan istutuksia onkin toinen juttu. Kerran eräs tuttavani sanoi, että hänen sielu lepää kun pääsee kitkemään rikkaruohoja. Oma sieluni saa jo pelkästä ajatuksesta migreenin.

Siitäkin huolimatta, oli pakko eilen kitkeä tuo etupihan penkit, vaikka edellinen asukas on niihin ajanut kuoriketta varmasti monta kärrillistä. Ja siitäkin huolimatta, että en ilolla pyllistele kukkapenkeissä, koen kateuden piikkejä käydessäni hyvin hoidetuissa ja laitetuissa pihoissa. Esimerkiksi naapurin pihassa on ehkä maailman hienoin kiviaita, jonka näkeminen aiheuttaa lähes tekemään kumarrusliikkeitä. Mutta joka tapauksessa, tässä muutama kuva meidän etupihan istutuksista. Voin sanoa, että en tunne kuin 3 kasvia koko ryppäästä, jonka vuoksi eilinen kitkeminen oli hankalaa kun en tunnistanut on kyseessä rikkaruoho vai istutettu kasvi. 
Ihanaa kun lapset stailaa aivan jatkuvalla syötöllä näitä penkkejä. Ilmeisemmin niissä on parhaimmat leikit myös?

 Ei niinkun minkään valtakunnan hajua mitä nää pehkot voisi olla...

 Nätti kukka 🌻

Kivet tässä on tilan entisestä kivinavetasta. Melkein mieleni pahoitin kun kuulin, että se oli purettu vaan sen takia kun katto oli ollut huonossa kunnossa. Olisin niin halunnut, että täällä olisi kivinavetta.

 Nää on nättejä 😀

 Koirien mielestä tää kuunlilja(?) oli on tosi ihana kasvi!

Taustalla näkyy aitta. Se on rakennettu vuonna 1883. Lähivuosina sille on jotain tehtävä, on paikoin jo huonossa kunnossa. Katto on hyvä ja muutoinkin ihan tukevasti vielä paikallaan, niin ei aiheuta välittömiä toimenpiteitä. Huomatkaa karjalan viiri!

 Puutarhaan mahtuu aina kaksi pientä kaveria.

 Joita kuvailu ei näyttäisi oikein ilmeistä päätellen kiinnostavan.

 Ja Hurjalle vähän murjontaa ala Helmi ja Rambo!

Ja tältä tämä etupihan näyttää portaikon ikkunasta katsottuna. Kesähuone tönöttää varaston vieressä ja suoraan tämä istutushässäkän toiselle puolelle pitäisi jonkin näköinen tallikin nousta ja vielä tänä kesänä. Eilen vetäisin pienien ja hyvin väliaikaisen lanka-aitauksen kun alkaa rehottaa ruoho pahemmin kerran, niin hepat saa parturoida tuon pläntin kuntoon. 

Hyvää Juhannusta! 
Nyt lähden lempipuutarhapuuhaani, nimittäin raivaussahalla siistimään paikkoja 😁

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti