torstai 22. kesäkuuta 2017

Kun mitään ei tapahdu

Juuri kun ajattelin, että mitään ei tapahdu, olen jumissa täällä savon umpikorvessa niin alkoi käydä linjat kuumina. Viikko sitten maanantaina sain puhelun, että olisi vauva jälleen vähäksi aikaa kotia vailla. Sovittiin samoin tein, että meillä on kyllä tilaa yhdelle pienelle pallerolle ja viikko sitten keskiviikkona kävimme Oton ja Tatun kanssa hakemassa pienen prinsessan taloon.

 Vähän piti meidän käydä kirpputorilla shoppailemassa jotain vaaleanpunaista 💕

Hänen nimensä on meillä asuessa "Mini". Hän on hyvin pieni tai ainakin tuntuu, kun nämä omat jätit ovat olleet melkoisia hirmuja jo syntyessään.

 Ja pitihän se neuloa pienet töppöset vastasyntyneelle.

Ulkoilut ollaan Minin kanssa aloitettu. Vauva on kiltti kuin mikä, nukkuu ja syö hyvin. Lukuunottamatta pari viime yötä, kun olemme käyneet neuvonpitoa seurustellaanko tässä talossa yöaikaan vai ei. Vastaus on ei.

 Myös salamatkustajakin löytyy kyydistä 😍


Hevoset lompsi laitumille jo aika päiviä sitten ja ovat jo nypertäneet lähes sängelle toisen päädyn. Pellot ovat olleet tähän asti vuokralla, joten kun vuokraaja käy tekemässä nyt juhannuksena puolelta alalta rehut, niin aidataan loppukesäksi koko laidun hevosille.

Joskus väsy iskee kunnolla. Pouta tosin on vähän väliä jalkapuoli. Potku aiheutti kevättalvella nyt vissiin kuitenkin pahemman vaurion ja tilanne on aika huolestuttuva....

 Tiesittekö, että Biltemasta saa ötötkkäloimia hintaan 19,99 € ???? Koska....

... nämä "hienot" ihottumaloimet maksaa alk. 89 € kappale ja ne on todella huonolaatuisia! Tässä vielä loimi uutena, mutta se on nyt parin viikon käytön jäljiltä aivan rispaantunut. Jalkalenkit näissä on aivan mistä sattuu ja ne venyy ja paukkuu. Muutoinkin mitoitukset on ihan mistä sattuu, puhumattkaan näiden kolttujen pukemisesta kun pitää pujottaa pää läpi kaulakappaleesta. Jos pärjätään tuolla Bilteman loimella sekä kunnon päähupulla, niin käyn ostamassa Bilteman laarit tyhjäksi. Ei sitten itketä, jos on vetässyt kyljet loimesta riekaleiksi puuhun rapsutellessa.... Ja todellakin, Bilteman loimessa on mitoitukset täydelliset!

Telttailu aloitettiin heti kelien salliessa. Tosin nyt kun vauva asuu talossa, joudun nukkumaan sisätiloissa, niin ei omalta osalta telttailut onnistu.

Unikavereita teltassa riitti, kainalossa Rambo, sitten Helmi ja jalkopäässä luottotelttailija Hurja.

**********

Tapaus Harmi. Mitenhän tämän nyt muotoilisi. Harmi oli viikonvaihteessa kolme päivää "kadoksissa". Harmi ei koskaan ole ollut yötä pidempää poissa tai ei ainakaan ettei tiedettäisi missä hän on menossa. Vaikka ulkoistetaan yöksi ulos näin kesäaikaan, niin Harmi nukkuu yön kuistilla. Kävin huutelemassa Harmia lähistöllä eikä kisusta kuulu mitään. Kunnes naapuri soittaa, että teidän Harmi on muuten heillä ollut pari päivää.

No ei siinä mitään, hyppäsin autoon, että metsästän kissan heidän pihaltaan. Paitsi, että Harmi ei ollut heidän pihallaan vaan nukkumassa heidän sängyssään! Harmi oli itse sisäistänyt itsensä. Hän oli muuttanut naapuriin! Siellä sitten kehräsi naapurin isännän sylissä niin että kuola valui. Yritin ottaa syliin niin iski kynnet isännän kauluksiin kiinni ettei lähden minnekkään. Sain sitten kissan syliin, mutta naapurit olivat sitä mieltä, että koska Harmi on niin ihana niin voitanee sopia yhteishuoltajuudesta. Sinne se rontti jäi ja suuntasi suoraan keittiöön syömään. Hävytön katti. Kyllä hävetti ja myös huvitti ajatus siitä, että Harmi nukkuu isäntäväen kanssa samassa sängyssä 😂

 Harmin kotiinpaluu tapahtui kuitenkin jo heti seuraavana aamuna. Auto kaarsi pihaan ja eteisessä oli kissan kuljetusloota, jossa Harmi sai paluukyydiin omaan kotiin. Oli laittanut talon kaksi muuta kissaan sen verran tiukkaan ojennukseen, että muutto kävi ajankohtaiseksi. Juuri kun kerettiin iloita Harmin kakkoskodista, koska Harmi terrorisoi edelleen Leeviä, loppui ilo lyhyeen. Kuten kuvasta voi huomata, niin kotiinpaluu ei ollut Harmillekaan kovin mieluinen 😂

Liekö vauvan tulo ollut liikaa Harmillekin vai mikä kun sai kisun naapuriin muuttamaan. Jäämme nyt naapurin väen kanssa jännityksellä seurailemaan tilannetta kuinka tässä käy. Mutta jos kellään on kotia tarjota tälle hieman kaistalle, mutta varsin valloittavalle kisuliinolle maaseudulta niin harkitaan enemmän kuin vakavissaan tilannetta.

 Lapsityövoima on ollut taas paikallaan kun toinen naapuri lahjoitti ison säkin raparperejä. Otto 5v.

Tatu 8v

Tatu innostui jalkapallosta on pelannut nyt muutaman viikon ajan Kups:n joukkueessa. Täällä on vähän eri tasolla tämä juniorityö ja treenejäkin näille tenaville  vetää monta valmentajaa, jotta porukka saadaan jaettua moneen pieneen porukkaan. Ihan ammattimainen meno!

Tänä kesänä ovat jo kahdesti olleet Tenavaliiga -peleissä Savon Areenalla ja molemmilla kerroilla ovat voittaneet kaikki pelit. On kyllä superjännittäviä pelejä ja mikä parasta, lapsilla on superhauskaa ja pelaavat hienosti yhdessä syötellen ja toisiaan kannustaen.

Lopuksi tämän aamuinen pyllistelukuva Hurjalta. En tiedä mitä Hurja tässä oikein meinaapi.

5 kommenttia:

 1. Ihana lainalapsi taas, voi Heidi sinua ja sinun suurta sydäntäsi. <3

  Mutta mites meidän leiri, onko neiti Mini nuorin osanottaja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, leirillä ei hevostella vaan vauvaillaan tänä vuonna ;-) <3

   Poista
 2. Melkein uskallan nyt luvata, että Harmi saa meiltä kodin, tallista. Pihakatin paikka olisi auki ja jos ihan mahdottomaksi meno teillä käy, haen katin tänne kunhan tulen seuraavan kerran Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou jee!!! Tosin talvella hän haluaa tuvan lämpöä ja lämmintä syliä ympäri vuoden <3

   Poista
  2. Ai niin, naapuri käväisi eilen kertomassa, että Harmi oli tappanut heidän pihallaan itseään huomattavasti suuremnan metsäjäniksen. Oli joutunut takaperin vetämään saalistaan 😮

   Poista