sunnuntai 14. toukokuuta 2017

KYS: osa 2 ja muita kuulumisia

On niin ikävä hevosia! Ensimmäinen kotouttamisongelma on tällä hetkellä heinän saanti. Meillä on 5 päivää aikaa etsiä jostain heinää tai muuten hevosten saapuminen viivästyy. Ei jaksaisi odottaa.

Usva ❤

Koko lauma ❤

Pellot täällä on vielä lumessa. Eli eipä ole kiirettä laidunaitojen 
tekoon kun saa kahlata polvia myöten lumessa.


Pihat alkaa muutoin olla sulamaan päin ja äitienpäiväviikonloppu meni haravointi ja pihan siivouspuuhissa. Takapiha on nyt kunnossa, mutta etupiha on sanoisinko hieman "vaiheessa".

Kaikkein siisteintä takapihalla on ehdottomasti omenapuut! Meillä ei saatu Kiihtelysvaarassa omenapuita kasvamaan kovasta yrityksestä huolimatta kunnes selvisi, ettei siellä montussa ole saanut kukaan muukaan. No nyt niitä on ainakin kolme, joten käsillä saattaa olla loppukesästä jopa omenien ylituotanto-ongelma 😁

 Tässä Otto on itse nukuttanut itsensä. Aika näppärää! Mihin tätä nykyä vanhempia enää edes tarvitaan??

Äitienpäivä meni äidin toiveiden mukaisesti pihatöissä. Kortit ja lahjat olivat taas ihanat kuten jokaisena vuonna 💙

No mutta että kyllä täällä tapahtumiakin riittää. Viikko sitten viikonloppuna käväisin itse KYS:n akuutissa päivystyksessä. Olimme silloin sen viikonlopun Tatun kanssa Joensussa. Heräsin lauantaiaamuna oikein ihanaan päänsärkyyn. Söin aamupalan ja sitten paukahti ystäväni migreeni. Oksentaminen alkoi aika välittömästi aamupalan jälkeen. Ajattelin, että kyllä se menee särkylääkkeillä ohi ja lähdetään kotiin ajelemaan. No ei se ihan niin sitten loppupeleissä mennyt. Nukuin koko päivän ja illalla olin niin tokkurassa, että mummi ja pappa lähti meitä kotiin tuomaan.

Matka oli aivan täyttä tuskaa. Kotona jatkoin nukkumista. Yö meni ihan hyvin (nukkuessa), mutta aamulla olo jälleen aivan karmaiseva. Mitkään lääkkeet eivät auttaneet. Sinnittelin aamun kun tiesin, että Tallimies on sunnuntain puunteossa naapurissa, mutta puolen päivän jälkeen oli luovutettava. Kipu oli niin järkyttävä, että oli pakko lähteä sairaalaan. Huusin lähes täyttä huutoa koko matkan sairaalaan. Kaikki kuopat, töyssyt ja jarrutukset meinasivat räjäyttää pään. Oksensin autossa kun kipupiikki yltyi niin mahdottomaksi. Siinä vaiheessa olin niin heikko, että meinasin pyörtyä monta kertaa. Tallimies talutti sairaalaan ja kuskaili pyörätuolilla pitkin sairaalaa. 

Ensin meidät ohjattiin samaan paikkaan minne Otto lastu sormessaan, mutta sieltä käskivät akuuttiin päivystykseen. Siinä vaiheessa olin niin sekaisin kivusta ja heikosta olosta, että hoitaja kärräsi välittömästi petipaikalle. Siellä ei mennyt muistikuvieni mukaan koviin kauaa kun oli käsivarressa oli tippa ja kipulääkkeet virtasi suoraan suoneen. Ekat kipulääkkeet eivät auttaneet (tietenkään) vaan vasta seuraavat muutamaa tuntia myöhemmin. No nyt on löytynyt lääke millä saadaan kipu taltutettua oitis. Se suihkataan nenään ja otetaan päälle kunnon pahointivointilääkkeet. 

Lääkäri ja hoitajat olivat jälleen kerran erittäin miellyttäviä ja ottivat kivun tosissaan. Ilmeisimmin KYS:ssa on arkipäivää migreenipotilaat. Ottivat kaiken maailman testit ja niistä ei löytynyt mitään vikaa. Kai tässä päässä jotain vikaa on, en tiedä. Pääkipu on jotain niin kamalaa, että en soisi sitä kenellekään... Muutama päivä meni päätä tasatessa ennen kuin alkoi olla olo olla normaali. Tai niin normaali kun se voi olla 😂 

Tästä päästäänkin taas siihen, että saa rupea karsimaan ruoka-aineita, jotka laukaisee päänsärkyä. Yksi on kahvi, jota on tullut juotua liikaa kun tässä kotona on "aikaa". Muutenkin joku tökkii nyt pahasti eri ruoka-aineissa. Yritän tässä tehdä karsintaa mitä pystyy syömään ja mitä ei. No erityislistalle siirtyy nyt kahvi ja maitotuotteet. Tavan kahvi saa nyt jäädä, siirryn kokonaan ZinZinon kahviin, jota pystyn juomaan vaikka kuinka paljon. Tavan suodatinkahvit saavat pääsolut sykkimään ja vatsakivut aikaan. Viimeisen parin vuoden aikana on tullut uusia ei niin vatsaystävällisiä ruoka-aineita kuten raakana porkkana ja omena. Välillä myös banaani saa aiva raivokkaan vatsakivun aikaan. Nyt ovat sitten vatsakipua aiheuttaneet maitotuotteet ja ruisleipä (viljatuotteet ylipäänsä). Varman turvotuksen saa viljan ja maidon yhtälö aikaan. Olen ollut kohta viikon lähes kokonaan ilman maitotuotteita, ainoastaan kahviin liraus laktoositonta maitoa ja voita leivälle, muutoin ei mitään juustoa eikä sun muuta. Turvotus laski kummasti eikä vatsa ole niin kipeä.

Myös leivän syöntiä olen rajoittanut vaan aamupalaan. Olen puputtanut riisi- ja maissikakkuja. Olo on siis siltäkin osin parantunut. Rahkan suurkuluttajana on aiheuttanut hieman päänvaivaa nämä syömisasiat, mutta eiköhän tästä selvitä. Täytyy nyt vaan seurailla mitenkä tässä siivoaa itselle huonoja ruoka-aineita. Jotenkin tuntuu vaan niin hankalalle kun joutuu miettimään jatkuvasti mitä laittaa suuhunsa, että pysyy verensokerit kohdillaan ja ettei pääse senkään takia yllättämään päänsärky. Sinnitellään, sinnitellään.

Näihin tunnelmiin on hyvä päättää tämä sepostus. Vähän on vaiheessa homma, jos meinataan saada hevoset tänä viikonloppuna kotiin...

Lapsityövoima on paras työvoima 👍

4 kommenttia:

 1. Voihan Otto, aina sattuu ja tapahtuu. Minä muistan aina sen komean kirkkoveneen muotoisen mustelman nassikan otsassa, toivottavasti kypärä on päässä ainakin pyöräillessä. Onnea synttäripojalle näin jälkikäteen.

  Mukavaa, että pääsette siellä vähitellen sisään savolaiseen elämänmenoon ja kunhan hopot tulevat kotiin, kaikki on taas melkein kuin ennen, vain hieman erilaisissa puitteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otto ei vilkaisekaan pyörään päin, jos ei ole kypärä päässä ;)

   Lauantaina tosiaan pitäisi meidän päästä hepot hakemaan, kohta lähdetään heinää ostamaan!

   Poista
  2. Haetteko jollain isommalla autolla kaikki kerralla vai suhaatteko eri reissut?

   Toivottavasti kaikki sujuu hyvin, heiniä myöten.

   Poista
  3. Pitää hakea kahdessa erässä. Heinät on haettu, en vielä uskaltanut muoveja ottaa. Heinän myyjä kyllä lupasi, että vaihtaa uudet paalit, jos eivät ole syöttökelpoisia.

   Poista